Afyon; coğrafi konumu, iklim yapısı, mera ve otlaklarıyla hayvancılık için çok özel bir bölgedir. Bu özellik, hayvanların etine ve dolayısıyla sucuğa ayrı bir lezzet katmaktadır. Afyon sucuğu; bölgede yetiştirilen dana ve manda eti ile sucuğa özgü baharatların karışımıyla elde edilir. Afyon sucuğuna benzersiz tadını veren, manda etidir. Düşük kolesterollü ve enfes lezzete sahip olan manda eti olmadan gerçek Afyon sucuğu üretilemez.
Afyon sucuğuna en ayırt edici özelliği et lezzetinin daha yüksek, baharatının daha az ve yumuşak bir yapıda olmasıdır. Bu yüzyıllık sucuk lezzetini, sadece ‘coğrafi işaretli Afyon sucuğu’nda bulabilirsiniz.
Ortalama 1 kg olarak, 2 kangal şeklinde gönderilmektedir.
Afyonkarahisar’ın et üretme yöntemlerine sıkı sıkıya bağlı olan Danet, temel et ihtiyacını büyük çoğunlukla Türkiye’nin en iyi büyükbaş hayvan cinsi olarak kabul edilen ve Afyonkarahisar’daki özel besi çiftliklerinde yetiştirilen hayvanlardan sağlıyor.
Modern teknolojilerle üretim yapan, lezzete ve geleneğe verdiği değeri tüm ürünlerinde gösteren Danet; BRC, ISO 22000, ISO 9000 ve Helal belgerine sahip tesislerinde üretim yapmaktadır.
İçindekiler:
Dana eti, manda eti, dana yağı, baharat karışımı, tuz, sarımsak, stabilizör (sodyum polifosfat), antioksidan (askorbik asit), koruyucu (sodyum nitrit).
İslami usullere göre veteriner hekim kontrolünde kesilmiş etlerden üretilmektedir. Domuz ve domuz muhteviyatı içermez.
Enerji ve Besin Değerleri (100 g için):
Enerji (kJ/kcal): 1769 / 428
Yağ (g): 40
Doymuş Yağ (g): 24
Karbonhidrat (g): 1
Şekerler (g): 0
Protein (g): 16
Tuz (g): 2
Ortalama besin değerleridir.
Glütensiz ürün belgesini görmek için tıklayınız.